Projecten en plannen in de gemeente Winterswijk

In het begin van 2019 is er door alle Achterhoekse gemeenten de keuze gemaakt om niet meer te kijken naar woningbouw aantallen, maar naar plannen met kwaliteit. De gemeenten geven daarbij voorrang aan de realisatie van woningen voor jongeren en ouderen. Aan woningen voor deze twee doelgroepen is namelijk een tekort. 

De gemeente Winterswijk heeft om dit te stimuleren op 28 juni 2018 al nieuw woningbouwbeleid vastgesteld. In oktober 2019 heeft de gemeente aangegeven stevig te willen inzetten op nieuwe woningen. Qua woningbouw wil de gemeente 200 nieuwe woningen gerealiseerd hebben, deels ook in het buitengebied. 

In de gemeente Winterswijk zijn er meerdere woningbouwprojecten en plannen waar nog ruimte is om te bouwen en/of een woning te kopen.

Herontwikkeling terrein Zonnebrink

Het terrein Zonnebrink wordt door twee ontwikkelaars getransformeerd tot een nieuwe woonbuurt. Op de Zonnebrink, wordt een monumentaal schoolgebouw getransformeerd tot hotel en een aantal woonstudio’s voor jongeren. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.

Op deze locatie komen ook elf energieneutrale woningen, een gebouw voor maatschappelijke doeleinden en een parkeerterrein met 200 openbare parkeerplaatsen met daken van zonnepanelen. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.

Landgoed Eelink

Landgoed Eelink ligt aan de rand van de bebouwde kom en kenmerkt zich door zeer ruime kavels in een open parkachtige structuur. Er zijn nog ongeveer 25 kavels op voorraad waarbij in een deel van het plan door een aanpassing van de verkavelingsopzet al bouwmogelijkheden zijn op kavels vanaf ca 1300 m2 met een grondprijs onder € 200.000,- v.o.n. per kavel. Meer informatie hierover? Klik dan hier.

De Boterstraat

De Boterstraat is een sfeervol straatje vlakbij het centrum van Winterswijk. Winkels, scholen en musea vind je er allemaal op loopafstand. Ook het station, het ziekenhuis en het Nationaal Landschap van Winterswijk zijn vlakbij. Op deze plek is er ruimte voor zes woningen. Het is een kleinschalig project waarbij de gemeente het belangrijk vindt dat de karakteristieke sfeer in de straat behouden blijft. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

Het Silo terrein

Op het oude silo terrein, nabij het spoor in Winterswijk worden 21 appartementen gerealiseerd. Op woensdag 1 mei 2019 gaf de wethouder Tineke Zomer het startsein voor de bouw van deze appartementen. Het appartementengebouw wordt volledig energieneutraal. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.

Nieuw Gelle in Meddo

In Meddo, een kerkdorp dat onder de gemeente Winterswijk valt, worden er tientallen nieuwe woningen gerealiseerd. De eerste fase waaronder 21 woningen vallen, is gestart onder de projectnaam: Nieuw Gelle. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.