Projecten en plannen in de gemeente Oost Gelre

In het begin van 2019 is er door alle Achterhoekse gemeenten de keuze gemaakt om niet meer te kijken naar woningbouw aantallen, maar naar plannen met kwaliteit. De gemeenten geven daarbij voorrang aan de realisatie van woningen voor jongeren en ouderen. Aan woningen voor deze twee doelgroepen is namelijk een tekort.

In Oost Gelre zijn er meerdere projecten waar woningbouwkavels worden aangeboden. Dit zijn onder andere kavels in de twee grotere kernen Lichtenvoorde en Groenlo. De gemeente heeft op 15 oktober 2019 ook besloten om komende twee jaar voor elke kleine kern 15 woningen extra toe te staan. De gemeente heeft één centrale website waarop ze haar woningbouwkavels aanbied.

De Flierbeek (fase 2) in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde zuid-west worden op het Plan Flierbeek ongeveer 550 woningen gerealiseerd. Alle woningen uit de eerste fase zijn inmiddels verkocht en opgeleverd. Verschillende woningtypen, zoals twee onder één kap woningen, rijenwoningen, appartementen en vrijstaande woningen worden hier ontwikkeld. Voor meer informatie, klik hier.

De Brouwhuizen in Groenlo

Op de oude locatie van de Grolsch fabriek in Groenlo wordt een nieuwbouwwijk gebouwd. Een groot deel van de wijk is al gerealiseerd. De wijk bestaat uit rijwoningen, twee-onder-een kappers en vrijstaande woningen. De wijk is ruim opgezet en ligt dichtbij het centrum van Groenlo. De laatste kavels van deze wijk zijn nog te koop. Voor meer informatie klik hier.

Oldenhuis in Groenlo

De Oldenhuis wordt een gevarieerd woongebied met een gedifferentieerd woonaanbod. Starters, senioren en gezinnen wonen hier gemoedelijk naast elkaar. Ook is er ruimte voor particuliere, collectieve initiatieven. De wijk is ruim opgezet en wordt in meerdere fasen ontwikkeld. De Oldenhuis wordt een duurzame wijk die uniek is voor Groenlo en omgeving. De wijk wordt volledig gasloos. De elektriciteit is afkomstig uit een zonnepanelen-weide. Voor meer informatie klik hier.

Eschrand en Kapelweg in Vragender

In Vragender zijn er aan de Eschrand en Kapelweg destijds woningbouwkavels beschikbaar gekomen. Deze woningbouwkavels zijn allen bebouwd en inmiddels zijn er ook alweer woningen verkocht. Op dit moment staan er 5 bestaande woningen in Vragender te koop. Er zijn geen bouwkavels beschikbaar op dit moment. Voor meer informatie klik hier.

Nieuw Wellink in Zwolle

Zwolle is een buurtschap in Oost Gelre. Het wordt ook wel Zwolle bi-j Grolle genoemd om onderscheid te maken met de stad Zwolle. Het plan Nieuw Wellink geeft ruimte voor 7 vrijstaande woningen, 2 twee-onder-een kap woningen en 4 eensgezinswoningen. Voor meer informatie klik hier

Engelse Schans in Lievelde

In 2013 is de gemeente Oost Gelre in samenwerking met het Lievelds belang gestart met de bouw van woningen aan de Engelse Schans in Lievelde. Het project is een mix van verschillende typen woningen waardoor het voor jongeren interessant is. Voor meer informatie klik hier en hier.

Boerenbond in Zieuwent

In Zieuwent worden in het voormalige Boerenbondgebouw vijf huurappartementen gerealiseerd. Daarnaast worden op het achterliggende terrein acht koopwoningen voor starters gebouwd. Het initiatief is opgepakt door samenwerking tussen het Zieuwents Belang en de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie over dit project klik hier of kijk op de site van de gemeente Oost Gelre.

Woonvisie kleine kernen

De gemeente Oost Gelre heeft een nieuwe visie vastgesteld waarbij ze de komende twee jaar voor elke kleine kern 15 extra woningen wil toevoegen. De gemeente heeft hierbij de ambitie om nauw samen te werken dorpsbelangen organisaties en initiatiefnemers. Als jij wilt weten wat deze visie voor jou kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.