Wat kan ik lenen?

Je hebt besloten dat je een woning wilt kopen. Mogelijk heb je zelfs al een woning op het oog. Voordat je de volgende stap zet is het van belang dat je weet wat je kunt lenen. Voor iedereen is dit anders. Dit heeft te maken met de hoogte van jou inkomen, welk dienstverband je hebt of je ondernemer bent etc. Het is onmogelijk om jezelf te vergelijken met vrienden en vriendinnen. Laat je hier dus ook vooral niet door leiden.

Om een indicatie te krijgen van wat je kunt lenen zijn er online tools te vinden die jou hier een inzicht in geven. Google even en je hebt er zo een paar gevonden. Hierdoor heb je direct een berekening van je maximale hypotheek op basis van jou bruto jaarinkomen.

Een makkelijke en overzichtelijke tool waarbij je dit (gratis) kunt uitrekenen is die van de Rabobank.

Rekentool Rabobank

Let wel op, bij internet tools wordt ereen indicatie gegeven (ook bij die van de Rabobank). Deze indicatie is altijd een schatting. Het is daarom van belang dat om een goede keuze te maken je een advies opvraagt dat past bij jou financiële situatie. Wij adviseren dan ook om altijd een gesprek aan te gaan met een hypotheekadviseur.

De hypotheekadviseur kan jou helpen om een goed beeld te krijgen van wat jij kunt lenen. Fijn is dat het eerste gesprek met een hypotheekadviseur altijd gratis is!