Wat kan ik huren? 

Voor het huren van een woning kun je terecht bij een particuliere verhuurder en bij een woningcorporatie

Particuliere verhuurders zijn vaak eigenaars van panden. Sommige particuliere verhuurders  verhuren woningen via een makelaar of bieden dit aan via Funda. In de praktijk worden huurwoningen van particulieren ook vaak via mond op mond reclame verhuurd. 

De woningcorporatie is een semi-overheidsinstantie die voornamelijk woningen in de sociale sector verhuurd. De corporatie heeft een sociaal-maatschappelijke achtergrond (goede volkshuisvesting). De corporatie maakt jaarlijks afspraken met de gemeente (prestatieafspraken) over de maximale huurprijzen. 

In de Achterhoek hebben zijn de volgende corporaties actief: 

De Woonplaats 
Wonion
Pro Wonen
Sité
Plavei

Corporaties bieden huurwoningen aan via hun eigen website, maar ook via Thuis in de Achterhoek, een overkoepelende site voor alle te huur staande corporatiewoningen. 

Als je aanspraak wilt maken op een huurwoning is het belangrijk dat je je inschrijft bij een corporatie. Vroeger waren hier kosten aan verbonden, tegenwoordig is dit GRATIS. De inschrijving zorgt ervoor dat jij kan reageren op de huurwoningen die vrijkomen. 

Het voordeel van een corporatie is dat je ook met een kleine portemonnee een woning kunt huren. De corporatie verhuurt namelijk woningen naargelang de hoogte van je inkomen. 

Heb je meer vragen over een corporatie en wil je weten wat zij nog meer voor je kunnen betekenen? Neem dan eens contact op via de link onderaan deze pagina.