Nieuwbouw in een project

Wil je nieuwbouw? Dan kun je ook onderzoeken of het mogelijk is om mee te draaien in een grotere projectontwikkeling. Je koopt dan een woningbouwkavel van een ontwikkelaar die seriematig worden ontwikkeld.

Bij projectbouw is meer dan één partij betrokken. Dit is vaak een ontwikkelaar die een bouwbedrijf, een installateur, een grondbedrijf, een architect en/of een makelaar inhuurt voor de uitvoering en verkoop van de kavels. Soms is een bouwbedrijf ook zelf ontwikkelaar die externe partijen inhuurt om de uitvoering en verkoop van kavels verder vorm te geven.

De ontwikkelaar heeft hier vaak al een bouwvergunning met bijbehorende tekeningen voor klaar liggen. Die je anders zelf had moeten regelen als je zou kiezen voor zelfbouw. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wet- en regelgeving waar je aan moet voldoen in het kader van vergunningen, de vergunningsaanvraag, vergunningskosten, maar ook de welstandcommissie die iets gaan vinden van jou woning. Daarnaast zijn er veel keuzes (die veel keuzestress kunnen geven) al door de ontwikkelaar voor jou gemaakt.

Aan de andere kant geeft het je als koper ook wat minder vrijheid dan wanneer je bouwt in een CPO of bij zelfbouw. Het ontwerp van je woning, de basisindeling en ook de planning zijn voordat jij instapt vaak al bepaald. Een ontwikkelaar of bouwbedrijf biedt je vaak wel mogelijkheden op wat aanpassingen, wat vaak wel weer extra kosten met zich meebrengt. De aannemer noemt dit vaak ook meer- of minderwerk.

Wanneer je interesse hebt in nieuwbouw in een project raden wij je aan om eens bij de projecten onder waar kan ik bouwen te kijken. Ook kun je uiteraard contact opnemen met ons via de link onderaan deze pagina.