Stap 3 bieden op de woning

Je weet nu wat je kunt lenen, je hebt je goed georiënteerd en hebt eindelijk het huis gevonden waarop je een bod wilt uitbrengen. Voordat je een bod uitbrengt is het belangrijk dat je met jezelf afspreekt wat je maximaal wilt (of kan) uitgeven.

Dit is belangrijk zeker als je nog niet weet of je de financiering rondkrijgt.

Je start altijd met een openingsbod. Een aankoopmakelaar kan je daarbij eventueel helpen. Ook kan de aankoopmakelaar samen met jou bepalen wat een redelijk bod is. Het kan zijn dat je van de verkopende partij een tegenbod krijgt. Mocht je het uiteindelijk dan toch niet worden? Probeer het dan zo te zien, die ene woning was dan toch niet ‘meant to be’.

Wordt je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Dat betekent dat je een ‘voorlopig koopcontract’ kunt gaan afsluiten met de verkopende partij.

Let op: een voorlopig koopcontract is juridisch bindend. Mochten er nog gebreken zijn in de woning of mocht je toch nog met een bouwkundige door de woning willen lopen. Heb je de financiering nog niet zeker? Laat dan altijd een ontbindingsclausule in je voorlopige koopcontract opnemen.